Kunstexposities

Introductiekunstexposities

Sinds 2011 biedt Seniorenvereniging De Kersenplukkers faciliteiten aan Mierlose schilders voor het exposeren van hun schilderstukken in De Vliegert. Schildert u zelf en wilt u graag exposeren neem dan contact op met het bestuur.

Via deze exposities kunnen onze bezoekers kennismaken met de creaties van de vele schilderstalenten die Mierlo rijk is. Hieronder vindt u informatie over de kunstenaar die nu exposeert, gevolgd door een overzicht van exposities die de laatste jaren hebben plaatsgevonden. In het fotoboek kunt u enkele exposities nog eens bekijken.

 

 

t'SaamFotogroep 't Saam

Vanaf 1 maart 2024 exposeert fotogroep 't Saam, een groep met 16 enthousiaste hobbyfotografen die met veel passie en plezier foto’s maken. Samen of alleen gaan ze op pad: naar de natuur, steden maar ook in het dorp en rondom huis. Iedere maand komen we op een dinsdagavond bijeen op de zolder van ’t Saam. Er zijn thema’s zoals architectuur, natuur, portretfotografie, diafragma en sluitertijd, creatief of sport. Voor de galerie in De Vliegert is hieruit de keuze gemaakt.

 

monique nevenMonique Neven II

Van 1 november 2023 tot maart 2024 exposeerde Monique Neven-Stillebroer voor de tweede keer in de grote zaal. Ze is nu 55 en heeft haar communicatiebureau Aliqua aan de Christinastraat in Mierlo. Ze is betrokken bij Mierlo Centrum en was uitgever van Mierlo Magazine van 2012 t/m 2017. Ze vertelt: "Schilderen doe ik al ongeveer 25 jaar, tekenen nog een stuk langer. Pastelkrijt en aquarelverf zijn de materialen die ik het liefst gebruik. In aquarellen voeg ik vaak Oost-Indische inkt toe om ze diepte en karakter te geven. Favoriete onderwerpen zijn bloemen, planten, dieren en landschappen. In deze expositie zie je o.a. een serie vogels, getekend met pastelpotloden."

 

tinusvanempelTinus van Empel

Van 1 maart tot 1 november 2023 exposeerde Tinus van Empel (1946, Geldrop). Hij volgde al op zijn vijftiende een tekencursus bij Famous Artists. Toch noemt hij zich geen echte kunstenaar. Hij heeft het schilderen zichzelf aangeleerd. In de periode 1980-1995 schilderde hij vooral landschappen, bloemen en clowns. Tinus vertelt: "Na mijn pensionering ben ik weer begonnen met acryl, vooral dieren, vogels en stillevens. Wegens plaatsgebrek schilder ik de laatste jaren meestal op klein formaat en veelal op hout. Schilderen is voor mij een mooi tijdverdrijf en een hobby naast schrijven en lezen. Bij mijn schilderijen geen hoogdravende teksten, ze spreken voor zich. Hopelijk beleeft u er een beetje plezier aan".

 

henksmidtCreatieve Club

Van 1 september 2022 tot 1 februari 2023 exposeerde onze eigen Creatieve Club. De schilderijen zijn met behulp van waterverf, acryl of olieverf op papier of canvasdoek vervaardigd. Ook het formaat en de stijl van de stukken wisselt sterk. Zo zijn er afbeeldingen welke abstract of figuratief zijn, terwijl andere weer een landschap, dieren of bloemen tonen. De schilderclub werd in 2009 opgericht en bestaat thans uit 10 leden.

 

henksmidtHenk Smidt

Vanaf 1 april tot 1 augustus 2022 exposeerde Henk Smidt. Hij wil zichzelf geen kunstenaar noemen maar schilderen hielp hem door de akelige covid-periode te komen. Henk pakte een oude liefhebberij weer op: tekenen en schilderen aan de hand van voorbeelden die hij deels ontleende aan boeken en via de I-Pad. Het zijn vooral minischilderijtjes van grotere originelen. De thema’s zijn zeer gevarieerd: scheepvaart (als oud-zeevarende kon dat niet missen), impressies van de Provence, clowns, vlinders, dieren enz.

 

ansrullensAns Rullens

Van 1 maart 2020 tot 1 april 2022 exposeerde Ans Rullens. Zij vertelt: "ik schilder intuïtief, met impuls van het moment, waardoor een kleurrijk en explosief geheel ontstaat en laat me inspireren door de sfeer van kleuren welke ik met mijn kleurenpalet in harmonie op het doek breng. Mijn voorkeur gaat nu uit om te werken met acrylverf. Van figuratief tot abstract, tussen fantasie en werkelijkheid. Mijn onderwerpen kies ik uit zelf gemaakte foto’s van landschappen en stillevens. Het door mij gemaakte werk kenmerkt zich door een vrolijk kleurenpalet omdat ik met een positieve kijk in het leven sta. Hoofdzaak is heldere kleuren, licht en vooral vrijheid."

 

mns
Monique Neven

Van oktober 2019 tot maart 2020 was er een expositie van Monique Neven-Stillebroer. Pastelkrijt en aquarel (met Oost-Indische inkt) hebben haar hart veroverd. Monique: "Als een schilderij een mystieke sfeer heeft, dan vind ik dat heerlijk om naar te kijken. Toch houd ik ook van realisme. Die combinatie van realisme en fantasie vind je terug in mijn werken".

 

psa
Peter Sanders

Van 1 mei tot 1 oktober 2019 exposeerde Peter Sanders. Hij werd enkele jaren geleden getroffen door een ernstig ongeval. Tijdens zijn revalidatie in Blixembosch ontdekte Peter het schilderen en in korte tijd ontwikkelde hij zijn eigen stijl.

 

cdgh
Corine de Groof - Heesakkers

Van 1 november 2018 t/m april 2019 exposeerde Corine de Groof-Heesakkers uit Berkel-Enschot. Ze studeerde aan de Academie voor opleiding tot teken- en handvaardigheidsleraar in Tilburg. Aquarelleren en Acryltechniek zijn haar grote interesses.

 

taja
Anny Smolders, Joke Donkers, Thea Sanders en Annie Koolen

Dit viertal kunstenaressen exposeerde van april t/m september 2018. Zij zijn jaren geleden begonnen met schilderen bij Jan Laming.

 

wilma kerkhof dame rode hoed
Wilma Kerkhof

De expositie van oktober 2017 t/m maart 2018 werd verzorgd door Wilma Kerkhof. Zij heeft een van haar werken ter beschikking gesteld voor De Vliegert waarvoor De Kersenplukkers haar zeer dankbaar zijn. Het schilderij heeft een vaste plaats gekregen in de hal van De Vliegert.