Wandelen

wandelen
Informatie

Het doel is om gezellig met elkaar te lopen en te genieten van wat de natuur op dat moment te bieden heeft. Wandelen is buitengewoon goed voor de lichamelijke conditie. Na afloop kunnen we nog even napraten in De Vliegert. Ook zin om u bij de wandelgroep aan te sluiten? Voor meer informatie of als u een keer wilt meewandelen kunt u bellen met:
Marij Damen, tel. 662571.

 

Wanneer

De groep wandelt 10 tot 15 km, elke eerste dinsdag van de maand.
Vertrektijd is 9:30.
We hebben de bedoeling gedurende het hele jaar te wandelen als de weersomstandigheden het toelaten. Door een beetje regen of kou laten we ons niet tegenhouden. Met een paraplu loop je tenslotte ook prima.

 

Waar

De groep verzamelt bij De Vliegert en wandelt doorgaans in de omgeving van Mierlo. Voor de tochten worden steeds andere routes genomen. Suggesties van de deelnemers zijn hierbij altijd welkom. Bij de lange afstanden pauzeren we onderweg.

 

Kosten

Er zijn geen kosten aan de deelname verbonden. Consumpties die onderweg genoten worden zijn natuurlijk wel voor eigen rekening.

 

Historie

Na een oproep in het nieuwsbulletin eind 2010 en begin 2011 kwamen er enthousiaste aanmeldingen binnen. Tijdens de opstartbijeenkomsten is besproken wat de verwachtingen waren en was de oprichting van een wandelgroep een feit. Al gauw bleek dat er belangstelling was voor zowel het lopen van langere afstanden als voor korte wandelingen. Zodoende ontstonden er twee groepen. Daarnaast bestond een Nordic Walkinggroep maar omdat niemand dit meer wil organiseren is deze in vergetelheid geraakt. Ook de groep voor korte wandelingen stopte.