Tai Chi

tai-chi
Informatie

Tai Chi is innerlijke bewegingskunst. Van origine is het een Chinese vechtsport maar wordt tegenwoordig veel beoefend voor de gunstige effecten op de gezondheid. Dat betreft vooral behoud van kracht, bescherming van gewrichten en het bevorderen van evenwicht en flexibiliteit. Voor senioren zeer geschikt omdat de oefeningen gaan met zachte, langzame bewegingen. Er zijn in totaal 108 van deze bewegingen. Gaandeweg leert u deze aan.

 

Waar en wanneer

Iedere donderdagochtend is er les van 10.15 uur tot 11.45 uur in de grote zaal van De Vliegert. De instructeurs zijn twee docenten van de Volksuniversiteit: Roy Hoyer en Henny Bruinen.

 

Contributie

De contributie bedraagt € 80,- per jaar.

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier Tai Chi. U bent van harte welkom om 2 proeflessen te volgen. Het is fijn als we op de hoogte zijn van uw komst. Laat het ons even weten via het e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bent u beginner? Elk half jaar wordt er een nieuwe beginnersgroep geformeerd, t.w. januari en na de zomervakantie augustus/september.
Heeft u al ervaring met Tai chi, neem dan contact met ons op via hetzelfde e-mailadres. Mogelijk kunt u dan direct instromen in de bestaande groep.

 

Bestuur
 Functie  Naam
 Voorzitter  René van Strijp
 Secretaris  Antoinette Lammers
 Penningmeester  Kathy Haans

 

Historie

Tijdens de coronacrisis zijn veel beoefenaars van Tai Chi gestopt met hun activiteiten bij de landelijke vereniging. Na het opheffen van de beperkingen in het voorjaar van 2022 ontstond het idee om zelfstandig verder te gaan. Bij De Kersenplukkers bestond daarvoor de mogelijkheid. Op een informatiebijeenkomt op 17 november 2022 verschenen 65 belangstellenden. Reden om voortvarend aan de slag te gaan. Tai Chi bestaat als afdeling sinds 1 januari 2023.

 

Videos

Move 01-17

Move 18-33

Move 34-54

 

Youtube

Awareness Tai Chi "Behind" the scenes 108 moves with Kevin