Tai Chi

tai-chi
Informatie

Tai Chi is innerlijke bewegingskunst. Van origine is het een Chinese vechtsport maar wordt tegenwoordig veel beoefend voor de gunstige effecten op de gezondheid. Dat betreft vooral behoud van kracht, bescherming van gewrichten en het bevorderen van evenwicht en flexibiliteit. Voor senioren zeer geschikt omdat de oefeningen gaan met zachte, langzame bewegingen. Er zijn in totaal 108 van deze bewegingen. Gaandeweg leert u deze aan.

 

Waar en wanneer

Iedere donderdagochtend is er les van 10.15 uur tot 11.45 uur in de grote zaal van De Vliegert. De instructeurs zijn twee docenten van de Volksuniversiteit: Roy Hoyer en Henny Bruinen.

 

Contributie

De contributie bedraagt € 35,- voor de periode januari t/m juni 2023. Daarna wordt er geëvalueerd en kan de contributie eventueel worden gewijzigd.

 

Aanmelden

Het is niet mogelijk om in een al lopende cursus in te stromen. U kunt zich wel opgeven voor een volgende serie lessen.
Voor vragen kunt u contact opnemen met:
- Het bestuur, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- De receptie van De Vliegert, tel.: 0492 - 663 436.

 

Bestuur
 Functie  Naam  Telefoon
 Voorzitter  René van Strijp
 Secretaris  Antoinette Lammers
 Penningmeester  Kathy Haans

 

Historie

Tijdens de coronacrisis zijn veel beoefenaars van Tai Chi gestopt met hun activiteiten bij de landelijke vereniging. Na het opheffen van de beperkingen in het voorjaar van 2022 ontstond het idee om zelfstandig verder te gaan. Bij De Kersenplukkers bestond daarvoor de mogelijkheid. Op een informatiebijeenkomt op 17 november 2022 verschenen 65 belangstellenden. Reden om voortvarend aan de slag te gaan. Tai Chi bestaat als afdeling sinds 1 januari 2023.