Mondharmonicaclub

mondharmonicaIntroductie

De Mierlose Mondharmonicaclub De Vliegerbloazers is een club van senioren, een afdeling van de Mierlose Seniorenvereniging De Kersenplukkers en is in 1998 opgericht. De leden hebben een grote ervaring op het gebied van mondharmonica spelen.

Doel

Wij willen graag ontspanning en gezelligheid bieden voor de leden die graag mondharmonica spelen, maar ook hun gezamenlijke spel willen we verder verbeteren tijdens de wekelijkse repetities. Soms treden wij op verzoek ook op in verzorgingshuizen, KBO-afdelingen, en andere plaatsen om wat gezellige ontspanning te bieden met herkenbare en meezingbare melodieën.

 

Wanneer en waar

Wij repeteren elke vrijdagochtend van 9:30 tot 11.45 uur in de kleine zaal van De Vliegert. Geïnteresseerden zijn welkom om eens te kijken. Wij zijn laagdrempelig en kijken kost niets.

 

Samenstelling

De club wordt hierbij ondersteund door keyboardspeler Hans Ouwerkerk. De groep speelt voornamelijk op diatonische tremolo mondharmonica’s in de toonsoorten C en G.

 

Repertoire

We hebben een ruim een repertoire van bekende melodieën die stemming brengen en eventueel meegezongen kunnen worden, zoals: Rode Rozen, Tulpen uit Amsterdam, Du Schwarzer Zigeuner, Ik droom van Brabant, Sarina, Adio adio adio Visser, Ganz in Weiss, etc.

 

Optredens

Momenteel is ons doel niet om op te treden, maar om gezellig te oefenen op vrijdagmorgen. Als we weer wat beter zijn dan mogelijk meer. Op dit moment zijn alleen het kermisoptreden in Bethanië en de kerstmiddag in De Vliegert vaste onderdelen.

 

Aanmelden

Nieuwe leden zijn van harte welkom. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom eens kijken op een vrijdagmorgen in de kleine zaal van De Vliegert, start 09.30 uur

 

Bestuur
Functie Naam
Telefoon
 Voorzitter  Ad Brouwers  06 - 2501 5335
 Secretaris  Ellen Verhagen  06 - 5041 1011
 Bestuurslid, Keyboardspeler  Hans Ouwerkerk  

 

Mondharmonicaspel als therapie

Mondharmonica spelen kan een muziektherapie zijn voor mensen met astma, COPD en andere luchtwegaandoeningen. Op internet zijn diverse artikelen hierover te vinden zoals MHT Nederland en Longfonds Haaglanden.