Damesgymnastiekclub

damesgym2
Informatie

Het doel van de gymnastiek is het bevorderen van de motorische activiteit om zo optimaal mogelijk betrokken te zijn bij de wereld in en om ons heen en zowel lichamelijk, geestelijk als sociaal zo optimaal mogelijk te functioneren. We doen oefeningen die onze gewrichten soepel houden zodat we onze Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven doen. We trainen ons uithoudingsvermogen en onze beweeglijkheid. Dit alles wordt ondersteund door een uitnodigend muziekje.

 

Beperkingen

Heb je eventueel beperkingen dan is dat geen bezwaar. We houden daar bij onze oefeningen rekening mee. Ons motto is: We doen wat we kunnen en we laten wat we niet kunnen!

 

Waar en wanneer

Iedere woensdagochtend komen we onder leiding van onze instructrice bij elkaar in de grote zaal van De Vliegert. We hebben twee groepen:
Groep 1 van 9.30 – 10.30 uur
Groep 2 van 10.30 – 11.30 uur
Na afloop wordt er onder het genot van een kopje koffie wat bijgepraat. Ook deze ontspannende oefeningen horen erbij.
 

Beweegrichtlijn

De nieuwste Nederlandse beweegrichtlijn is: 'minimaal 150 minuten per week matig of zwaar intensief bewegen, verspreid over meerdere dagen. Daarnaast tweemaal per week bot- en spierversterkende activiteiten in combinatie met evenwichtsoefeningen. Voorkom veel zitten.'
Bewegen kan ook bestaan uit wandelen, het gras maaien, werelddansen etc. Het voornemen om wat meer te bewegen is er meestal wel, maar het is moeilijk om een eerste stap te zetten, zeker als je alleen gaat. Ons advies luidt dan ook: neem een vriendin mee, dat is ook nog eens gezellig! Je hoeft niet sportief te zijn om je bij onze club aan te sluiten. Een aantal van onze leden heeft een beperking, maar zij hebben ervaren dat blijven bewegen het verouderingsproces vertraagt en dat je met meer energie naar huis gaat.

 

Contributie

De contributie bedraagt m.i.v. 01-01-2024: € 50,- per jaar. Voor het lief-en-leedpotje vragen we € 1,50 per half jaar.

 
Aanmelden

Wie geïnteresseerd is kan eens binnenwandelen om een proefles mee te maken of desgewenst meer informatie te krijgen.
Voor vragen kun je contact opnemen met:
Els Heezemans, coördinator, tel. 06-10050175, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Historie

De damesgymnastiekgroep is waarschijnlijk rond 1979 opgericht. We weten niet precies wanneer of hoe.