Toneelvereniging

toneelvereniging logo
Ontstaan

De toneelvereniging van De Kersenplukkers bestaat al sinds 1975 en heeft in die jaren meerdere toneelstukken opgevoerd. Hein Romenesco is als eerste regisseur met deze toneelgroep van start gegaan, opgevolgd door Thieu Smeets. In 2007 nam Nelleke Scholtens het van hem over. In 2012 kreeg Thieu de regie weer en thans is deze in handen van Marianne Engels.


Voorwerk

Binnen de toneelgroep bestaan twee werkgroepen namelijk de decorgroep en de leesgroep. De decorgroep zorgt voor het decor, de attributen en de aankleding. De leesgroep selecteert en leest een aantal toneelstukken en maakt hieruit de keuze voor het nieuw op te voeren toneelstuk. De criteria die hierbij een rol spelen zijn dat het toneelstuk geschikt moet zijn voor een ouder publiek en dito spelers. Wanneer het stuk is gekozen maakt onze regisseur een rolverdeling en begint het instuderen.

 

Repetities

De repetities zijn op maandagavond van 19:30 tot 22:00 uur in De Vliegert. In de weken voor de voorstellingen loopt de spanning op en willen we nog wel eens wat vaker aan het werk. Gezelligheid en onderling contact, dat is waar het bij ons ook om gaat.

 

Lijkt toneelspelen je leuk?

Kom eens kijken bij onze repetitie op maandagavond of neem contact op: 06-11956774.

 

Bestuur
Functie Naam
Telefoon
 Voorzitter  Frans Steenbakkers  
 Secretaris  Mariet van de Waarsenburg  06 - 1195 6774
 Penningmeester  Marij Louwers  0492 - 541 866
 Bestuurslid  Joop de Koning  06 - 4428 7799

 

 

De groeten van De Veluwe

Het toneelstuk van Carl Slotboom staat voor 16, 17 en 18 maart 2023 op het programma. De voorstellingen op 18 januari e.v. zijn door omstandigheden afgelast. Korte inhoud: Oma heeft de eerste prijs gewonnen met de oplossing van een cryptogram. De prijs is één week vakantie in een stacaravan op de Veluwe. Haar hele gezin gaat mee. Ze zijn van zeer gegoede komaf. Het kamperen is voor deze mensen, die in luxe leven, een volslagen nieuwe ervaring en ze kampen dan ook met ernstige aanpassingsproblemen. Dit geldt niet voor de buren, een gezin van “de kouwe grond” voor wie het verblijf op een camping de gewoonste zaak van de wereld is. Met zulke tegenstellingen kunnen confrontaties tussen beide families dan ook niet uitblijven.

 

 

Zeven Zusters in Zaligheid
Zeven Zusters in Zaligheid

In maart 2019 speelde de toneelvereniging Zeven Zusters in Zaligheid drie keer voor uitverkochte zaal. Johan Dobbelaar is de schrijver, de regie was in handen van Marianne Engels. Het klooster van de zeven zusters wordt compleet op zijn kop gezet door de komst van een nieuwe moeder overste en enkele andere nieuwe bewoners. In het fotoboek staat een album dat gemaakt is tijdens de uitvoeringen. Het Nieuws Bulletin van april 2019 bevat een artikel over het toneelstuk.

 

 

Tante Bella's Beautysalon
Tante Bella's Beautysalon

In maart 2018 werd Tante Bella's Beautysalon, geschreven door Henk Roede, drie maal gespeeld. De meest absurde situaties veroorzaken in deze geweldige klucht een waterval aan grappen waarmee het publiek bedolven werd. In het fotoboek staat een album dat gemaakt is tijdens de uitvoeringen. Het Nieuws Bulletin van april 2018 bevat een artikel over het toneelstuk.

 

boerenbontenrodelampjes
Boerenbont en rode lampjes

We hebben in de vorige jaren veel succesvolle toneeloptredens gehad. In maart 2016 gaven we de toneelopvoering Boerenbont en Rode Lampjes, waarmee we tot vier maal optraden en het publiek erg veel heeft kunnen lachen. In het fotoboek staat een album dat gemaakt is tijdens de uitvoeringen. Zie ook een artikel in het Nieuws Bulletin van april 2016.