Verwijzingen

Instanties voor senioren

 Instantie  Telefoon  Website
 Senioren Belangen Geldrop-Mierlo
 Ouderenadviseurs
 
 06-13946383
 www.seniorenbelangen-gm.nl/
 Centrum Maatschappelijke Deelname, Gemeente Geldrop-Mierlo  14040  www.geldrop-mierlo.nl
 KBO afdeling Geldrop, Secretariaat  040-2802486  www.kbogeldrop.nl
ouderenadvies

Informatie

Weet de weg nog maar eens te vinden in gemeentelijke, sociale en hulpinstanties. Niet altijd eenvoudig. Dat bleek ook bij bij het opstellen van nota Beleidsvisie 2000 Ouderen Gemeente Mierlo. Dit had tot gevolg dat een aantal mensen werd gevraagd zich tot ouderenadviseur te laten opleiden. Dit gebeurde bij de KBO in Den Bosch. Onder de bezielende leiding van Henk van de Vleuten en wijlen Marie-José Mandigers is de groep ouderenadviseurs in Mierlo van start gegaan en heeft ruim vijftien jaar ten dienste gestaan van senioren in Mierlo. Het aantal verzoeken is de laatste tijd echter sterk afgenomen wat de reden was om de eigen groep ouderenadviseurs op te heffen. Je kunt nu terecht bij het team adviseurs van Seniorenbelangen Geldrop-Mierlo en bij de gemeente Geldrop-Mierlo.

 

sbg m

Ouderenadviseurs

Alle senioren in Geldrop-Mierlo kunnen een vrijwilliger inschakelen als zij vragen hebben op het gebied van zorg en welzijn, thuisadministratie, belastingen en andere terreinen. Een team bij Seniorenbelangen Geldrop-Mierlo bestaande uit vrijwillige ouderenadviseurs, cliëntondersteuners, belastinginvulhulpen en thuisadministrateurs staat voor u klaar. Het team is te bereiken via telefoonnummer 06-13946383. U kunt een bericht inspreken en er wordt dan binnen twee werkdagen contact met u opgenomen.


Gemeente Geldrop-Mierlo

gemiHet Centrum voor Maatschappelijke Deelname (CMD) is gespecialiseerd in het beantwoorden van al je zorggerelateerde vragen. Deze afdeling is te bereiken via telefoonnummer 14040. Vraag naar het CMD. Je krijgt dan een klantadviseur aan de lijn. Er wordt zo mogelijk direct antwoord gegeven op je vraag of een huisbezoek bij je geregeld. Een telefoontje kan je veel zorgen besparen.
Op de website van de Gemeente worden veel vragen betreffende zorg beantwoord.

 

kbo geldrop

KBO Geldrop

In het verleden was onze vereniging aangesloten bij de KBO. In de gemeente Geldrop-Mierlo is nog steeds de mogelijkheid je aan te sluiten bij een KBO-afdeling. Deze is gevestigd in Geldrop.