Commissie Kunstexposities

Introductiekunstexposities


In 2011 is Seniorenvereniging De Kersenplukkers begonnen met het bieden van faciliteiten aan Mierlose schilders voor het exposeren van hun schilderstukken in De Vliegert.

Door deze exposities kunnen onze bezoekers kennismaken met de creaties van de vele schilderstalenten die Mierlo rijk is. In de voorbije jaren hebben al verschillende exposities plaatsgevonden. Voor het selecteren van exposanten is de commissie Kunstexposities ingesteld.

 

Corine de Groof - Heesakkers


De huidige expositie is van Corine de Groof-Heesakkers uit Berkel-Enschot. Van origine is zij een Mierlose. Ze ging in Helmond naar de MMS en studeerde aan de Kunstacademie Den Bosch en de Kunstacademie St. Joost Breda. Daarna koos zij voor het docentenberoep en studeerde aan de Academie voor opleiding tot teken- en handvaardigheidsleraar in Tilburg. Aquarelleren en Acryltechniek zijn haar grote interesses. Haar stijl omschrijft zij als pittig, vloeiend, sfeervol en contrastrijk. Favoriete onderwerpen zijn landschappen, bloemen, stillevens en portretten. In De Vliegert kunt u een uitgebreide selectie van haar werken bewonderen. Wilt u meer weten bezoek dan haar website http://www.corinedegroof.nl.

 

Corine de Groof

 

taja

Anny Smolders, Joke Donkers, Thea Sanders en Annie Koolen


Dit viertal kunstenaressen exposeerde van april t/m september 2018. Zij zijn jaren geleden begonnen met schilderen bij Jan Laming.

 

 

 

wilma kerkhof dame rode hoed

Wilma Kerkhof


De expositie van oktober 2017 t/m maart 2018 werd verzorgd door Wilma Kerkhof. Zij heeft een van haar werken ter beschikking gesteld voor De Vliegert waarvoor De Kersenplukkers haar zeer dankbaar zijn.