De Vliegert

vliegert-front

Cultureel Ontspanningscentrum De Vliegert, het verenigingsgebouw van de Kersenplukkers is in 2003 geheel verbouwd en uitgebreid. Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de vereniging in 2011 is het gebouw uitgebreid opgeknapt en een deel van het meubilair vervangen. In 2017 is een herinrichting van het interieur uitgevoerd.

Adres:

Heer van Rodestraat 109A, 5731 VR, Mierlo. Telefoon: 0492-663436
Route met Google Maps:
Geldrop, Brandevoort, Mierlo-Hout

 

Openingstijden:

Voorjaar, najaar en winter
 - maandag t/m donderdag: 9.00 - 12.00 uur, 13.00 - 17.30 uur
 - vrijdag: 9.00 - 12.00 uur, 13.00 - 18.00 uur
 - woensdag en donderdag: 19.30 - 23.30 uur (m.u.v. 27 en 28 december)

1 mei t/m 14 juli 2017:
- middagen geopend voor reguliere activiteiten en vrije inloop
- ochtenden en avonden gesloten, behalve voor reguliere activiteiten.

17 juli t/m 25 augustus 2017:

 - ochtenden en avonden gesloten 
 - middagen geopend voor reguliere activiteiten en vrije inloop


Zaalreservering

In De Vliegert kunnen activiteiten worden georganiseerd, zowel door afdelingen als door externe partijen. Afspraken hierover kunnen worden gemaakt met het bestuur. Zie het menu Formulieren.

 

Faciliteiten

bar 

De Bar

De bar heeft een centrale plaats zodat consumpties zowel in de grote zaal als in het café, de hal en de kleinere zalen kunnen worden aangeboden.

 

 

 

 

 

grote zaalGrote zaal

De grote zaal is intensief in gebruik bij de verschillende afdelingen en activiteiten, zoals: diverse kaartspelen, sjoelen, handwerken, repetities zanggroep, kienavonden, gymnastiek en dansen. Met een groot toneel, ruim 300 plaatsen, een uitstekende geluidsinstallatie en een team van vrijwilligers is deze zaal bijzonder geschikt voor toneel, zang en muziekuitvoeringen, carnaval, allerlei ontspanningsavonden maar ook informatiemiddagen en lezingen met belangrijke thema's voor senioren.

 

 

 

kleinezaal

Kleine zaal

De kleine zaal is uitermate geschikt voor kleinere gezelschappen en activiteiten, zoals repetities van de mondharmonicaclub, darten, koersbal, bridgecursussen en bridge-instuif, lezingen en presentaties over diverse thema's, vergaderingen en clubfeestjes. Ook is in deze zaal een projectiescherm en een eenvoudige geluidsinstallatie met draadloze microfoon en CD speler beschikbaar. Er zijn 60 plaatsen.

 

 

biljartzaal

 

Biljartzaal

De biljartzaal is uitgerust met 4 uitstekend onderhouden biljarttafels en alle bijbehorende voorzieningen voor puntentellingen en opbergen van biljartkeus.

 

 

 

 

café

 

Café

Het café oftewel de zit-leeshoek is een nieuwe ruimte die iedereen kan gebruiken om een drankje te nuttigen, tijdschriften te bekijken of een praatje te maken.

 

 

 

 

 

computerruimte

Computerruimte

Hier staat de kopieerapparatuur, een computer met kleurenprinter en een papiersnijder. De Computerhulpgroep gebruikt deze ruimte. De computerruimte is via een aparte gang te bereiken.

 

 

 

 

 

bestuurskamer

 

Bestuurskamer

De bestuurskamer wordt gebruikt voor bestuursvergaderingen en administratieve werkzaamheden maar kan ook gereserveerd worden voor andere bijeenkomsten. Aan de vergadertafel zijn 12 plaatsen.

schminkkamer

 

 

 

 

 

Schminkkamer

De schminkkamer is een aan het podium van de grote zaal grenzende ruimte. De kamer heeft niet alleen een functie ter ondersteuning van podiumkunsten. Het is ook een geschikte plaats voor vergaderingen. Aan de vergadertafel zijn 10 plaatsen.

 

 

 

rooksalon

 

 

Rooksalon

In de Vliegert is roken niet toegestaan. Alleen in de Rooksalon kunnen fervente gebruikers hun activiteit beoefenen.