Nieuws

nieuws2 nieuwsbulletin

Nieuwsbulletin

Het nieuwsbulletin is het verenigingsblad van De Kersenplukkers. Het verschijnt 10 maal per jaar en wordt bezorgd door vrijwilligers.
Vorige uitgave.

exitdart

Laatste pijltjes

Jan Arts bericht ons dat dartclub d'n Bull zichzelf heeft opgeheven per 16 juli. Er waren nog maar zes actieve leden over en die gaan nu hun pijlen op iets anders richten. De club die ook wel bekend stond als de Kersenplukkers Darters begon in september 2006 met hun bijeenkomsten op de donderdagavond in de kleine zaal van De Vliegert.

telnrbridge

Nieuw telefoonnummer Bridgeclub

De Bridgeclub heeft voortaan een eigen 06-nummer. Hier kun je de wedstrijdleiding mee bereiken voor het doorgeven van afmeldingen, combiparen en het stellen van vragen. WhatsApp is beschikbaar op dit nummer.

berichtje

Gastenboek als prikbord

Al vier jaar staat op onze website het Gastenboek oftewel het Kersenblad. Maak hier eens gebruik van om iets te vragen of te vertellen aan andere Kersenplukkers. Zoek je bijvoorbeeld iemand om samen mee te gaan wandelen of te kaarten of een drankje te gebruiken bij De Vliegert? Plaats een berichtje. Of heb je geen partner voor de bridgeclub? Laat het andere Kersenplukkers weten. Wil je doorgeven dat een clubmiddag niet door kan gaan of juist wel? Maak het bekend.
Vroeger werd in het Gastenboek je e-mailadres gepubliceerd. In verband met de privacy wordt dit nu nog wel gevraagd maar niet meer zichtbaar gemaakt op de website. Dat hoeft nu dus geen belemmering meer te zijn om berichtjes te sturen.

kalender

Nieuwe agenda Bridgeclub

De datums van de competitie 2018-2019, de feestelijke drives en de zomercompetitie 2019 zijn gepland. Bezoek de pagina van de bridgeclub voor meer informatie. De jaarvergadering zal plaatsvinden op 24 augustus.

kermismatinee

Kermismatinee

Op kermismaandag 10 september organiseert de activiteitencommissie een heuse kermismatinee. De middag begint om 13.30 uur, de zaal gaat om 13.00 uur open. Kom heerlijk dansen bij, en genieten van, het optreden van de bekende zanger/entertainer John van der Heijden die de gehele middag te bewonderen zal zijn. De voorstelling duurt tot 17.30 uur. Kaartjes voor deze middag zijn à € 3,50 per persoon af te halen bij de receptie van De Vliegert, tel. 0492 - 66 34 36. Wees er snel bij want vol is vol.

sbg m

SBG-M zoekt bestuursleden

De stichting behartigt namens de ouderenbonden de belangen van 50-plussers binnen Geldrop en Mierlo op het gebied van bouwen en wonen, zorg en welzijn, veiligheid en verkeer. Voor de gemeente is de stichting gesprekspartner met betrekking tot al deze onderwerpen (www.seniorenbelangen-gm.nl). Wij zoeken een gedreven voorzitter (M/V) en dito secretaris (M/V) die ons bestuur komen versterken. Is je interesse gewekt of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Hans Josiassen (06-15449911) of Marie-José van de Kimmenade (06-24273331).

bridgecursus

Bridgecursus voor beginners deel 2

Het vervolg van Bridge in een Flits begint na de zomervakantie op 13 september. Je kunt hier ook als niet-lid van De Kersenplukkers aan meedoen! De kosten inclusief cursusboek en studiemateriaal zijn € 40,-. Lijkt het je een goed idee neem dan contact op: tel. 0492-661717 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bijeenkomsten vinden plaats in de kleine zaal van De Vliegert op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.15.

IraWeisburd

Linedance workshop met Ira Weisburd

Op woensdag 26 september organiseert Gemma Ehrismann samen met Ine Verhoeven van The Black Cherry Dancers een workshop Linedance. Deze wordt gegeven door Ira Weisburd, een linedancechoreograaf uit Florida (USA) met wereldwijde bekendheid. Omdat hij slechts enkele weken in Nederland is, is het natuurlijk heel bijzonder dat hij naar Mierlo komt. Daar zijn wij heel blij mee. Wij hopen dan ook op veel bezoekers. De workshop is in De Vliegert van 13.30 tot 17.00 uur. Voor € 12,50 heb je een toegangskaartje en een consumptie. Meer informatie bij de receptie via tel. 0492-663436.

guirlande

Kerstversiering, oproep

Na jaren de versiering verzorgd te hebben van de zaal met Kerstmis is Jan Smeets op zoek naar iemand die het van hem wil en kan overnemen. Hij wordt een dagje ouder en wil daarom dit graag doorgeven of aan iemand leren. Wellicht kan iemand die daar interesse in heeft dit jaar samen met hem de kerstkrans en guirlande maken voor het podium van de grote zaal. Jan zou dit erg leuk vinden. Je kunt je melden bij de receptie van De Vliegert of even bellen met 0492 - 66 34 36.

samenzingenvogeltjes

Samen Zingen

Zoals bij alle activiteiten is er bij Samen Zingen een vakantiepauze. Heel blij zijn wij om te kunnen mededelen dat de bijeenkomsten steeds meer vorm krijgen. Na de vakantie zullen een accordeonist (Walther), een gitarist (Walter) en een begeleider (Henk) mede gaan zorgen dat de middagen nog gezelliger worden. Ook hebben we er voor gekozen om 1 keer per maand bij elkaar te komen op de tweede woensdag van de maand, n.l. 12 september, 10 oktober, 14 november en 12 december. Op 12 december is het kerstviering en dat is een mooie gelegenheid om ons te laten horen. Zet deze data in de agenda en sluit je aan, je krijgt er zeker geen spijt van. Informatie: tel. 06 83 70 02 51.

fietsclub

Fietsclub zoekt bestuurder

Gerrit van de Boogaard stopt met de leiding van de fietsclub na dit seizoen. Als er andere mannen of vrouwen zijn die taken over willen nemen dan hoort hij dat graag. Hopelijk kan het dan volgend jaar doorgaan.

rabologo

Rabo clubactie

De Rabobank heeft de vereniging verblijd met een cheque van € 1.017,45. Alle leden die gestemd hebben hartelijk dank!

wlwissel

Pieter de Bruin krijgt groot applaus

Op vrijdagmiddag 1 juni stond Pieter de Bruin voor de laatste keer in zijn functie als vaste wedstrijdleider op het podium van de grote zaal. Een enorm applaus viel hem ten deel en velen konden maar moeilijk geloven dat zijn termijn van drie jaar er nu al op zat. Met ferme hand maar altijd met een kwinkslag leidde hij de bridgecompetitiezittingen. Het is een veeleisende functie zoals Pieter al constateerde met de opmerking dat hij toch wel merkte intussen drie jaar ouder te zijn geworden. Niettemin durft een opvolger zijn plaats in te nemen. Zeker geen onbekende in de Mierlose bridgewereld: Eilis Eilander is de nieuwe WL. We wensen haar bij de bridgeclub veel succes maar vooral veel plezier!

bridgegevorderd

Bridgecursus voor gevorderen

Op donderdagmiddag 24 mei was de laatste bijeenkomst van de cursus voor gevorderden. De finale stond in het teken van allerlei leuke wetenswaardigheden met betrekking tot het afspelen van spellen en het kiezen van de juiste uitkomst. De grote groep cursisten was heel gemotiveerd en de cursusleiders Peter, An en Arno vonden het dan ook heel fijn om de presentaties te houden en het uitvoeren van de vele opdrachten te begeleiden.

libelledag

Dagtocht Libelle-zomerweek

De Libelle zomerweek bood de kans het grootste vrouwenweekblad ‘levensecht’ mee te maken. De pijlers van het blad waren vertegenwoordigd door middel van thematische paviljoens en kleinere participanten: culinair, schoonheid, human interest, dagje-uit, wonen. We gingen er op dinsdag 22 mei naartoe. Lees het verslag op onze pagina.

opendag

Open Dag

Op zondag 22 april was de open dag. Onze voorzitter: 'Het was stralend weer. Ik was erg bang dat er weinig belangstelling zou zijn voor onze open dag. Gelukkig viel dat reuze mee en waren er nogal wat mensen die onze vereniging kwamen bezoeken. De mensen van vele afdelingen hadden hun kraampjes mooi ingericht. Het zag er ook heel aantrekkelijk uit. Daarnaast waren er enige demonstraties van dans en zang. De middag werd enkele momenten opgeluisterd door de Parelzangers uit Heeze. Al met al een leuke middag onder het genot van een drankje en bezoekjes aan het biljarten, koersballen en darten. Ook zijn er leuke reacties geweest over de verbouwing en de nieuwe aankleding. Het resultaat is toch een paar nieuwe leden! Graag wil ik de mensen van de activiteitencommissie en de barmedewerkers ook hartelijk bedanken. En natuurlijk van de hele vereniging die deze dag mogelijk maakten. Het is voor herhaling vatbaar.'

maasechokoor

Canta Classica ontmoet Maasechokoor

Op 8 april verzorgde Canta Classica samen met het seniorenkoor de Maasecho uit Boxmeer in de Vliegert een concert in de cyclus Canta Classica ontmoet. De Maasecho vierde dit jaar zijn 9e lustrum en zingt zowel geestelijke als wereldlijke liederen. Het concert werd bezocht door een erg betrokken publiek dat zichtbaar genoot van de beide koren. Het volgende zal zijn het Canta Classica Herfstconcert op 4 november. Daarvoor is het Mierlose koor JOKO uitgenodigd, dat zijn 9e lustrum dit jaar viert. Kijk ook eens op onze webpagina.

dansavond

Dansavonden 2018

Onze vaste DJ Wim van den Biggelaar staat garant voor bijzonder leuke en gevarieerde dansmuziek. Je kunt dansen in stijl maar ook inline of gewoon genieten van de muziek en de gezelligheid. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Ze beginnen om 20.00 uur en duren tot 23.30 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 3,-. Denk eraan: vol is vol. Je kunt reserveren via tel. 0492-663436. Zie verder de evenementenkalender.