Nieuws

nieuws2 nieuwsbulletin

Nieuwsbulletin

Het nieuwsbulletin is het verenigingsblad van De Kersenplukkers. Het verschijnt 10 maal per jaar en wordt bezorgd door vrijwilligers.
Laatste uitgave: mei
Vorige uitgaven: april, maart, februari, december, november, oktober

libelledag

Dagtocht Libelle-zomerweek gaat door!

De Libelle zomerweek biedt de kans het grootste vrouwenweekblad ‘levensecht’ mee te maken. De pijlers van het blad zijn vertegenwoordigd door middel van thematische paviljoens en kleinere participanten: culinair, schoonheid, human interest, dagje-uit, wonen. Geniet van een uniek dagje shoppen, lachen met elkaar, meedoen met leuke workshops, meezingen met bekende artiesten, nieuwe producten proeven en proberen, Libelle-columnisten en -schrijvers ontmoeten, de nieuwste trends spotten etc. We maken er op dinsdag 22 mei samen een onvergetelijk feestje van. Er komen ruim 80 artiesten en er zijn ruim 300 shops waar je heerlijk kunt winkelen en nieuwe producten proeven. Vertrek bij De Vliegert om 09.30 en verwachte terugkeer in Mierlo om 21.30 uur. Prijs per persoon: € 55,-. Het minimum aantal deelnemers is inmiddels gehaald. Meer info op onze pagina of tel. 06-38310190.

bridgegevorderd

Bridgecursus voor gevorderen

Op donderdagmiddag 24 mei is de laatste bijeenkomst van de cursus voor gevorderden. Cursusleiders zijn Peter van Dijk, Arno Buij en An van den Reek.
Het gedeelte over de biedtheorie 'Vijfkaart Hoog' is al afgesloten. De tweede helft getiteld 'Flitsend Spelen' begon op 22 maart.

bridgecursus

Bridgecursus deel 2 voor beginners

Het vervolg van Bridge in een Flits begint in september. Je kunt hier ook als niet-lid van De Kersenplukkers aan meedoen! De kosten inclusief cursusboek en studiemateriaal zijn € 40,-. Lijkt het je een goed idee neem dan contact op: tel. 0492-661717 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De bijeenkomsten vinden plaats in de kleine zaal van De Vliegert op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.15.

opendag

Open Dag

Op zondag 22 april was de open dag. Onze voorzitter: 'Het was stralend weer. Ik was erg bang dat er weinig belangstelling zou zijn voor onze open dag. Gelukkig viel dat reuze mee en waren er nogal wat mensen die onze vereniging kwamen bezoeken. De mensen van vele afdelingen hadden hun kraampjes mooi ingericht. Het zag er ook heel aantrekkelijk uit. Daarnaast waren er enige demonstraties van dans en zang. De middag werd enkele momenten opgeluisterd door de Parelzangers uit Heeze. Al met al een leuke middag onder het genot van een drankje en bezoekjes aan het biljarten, koersballen en darten. Ook zijn er leuke reacties geweest over de verbouwing en de nieuwe aankleding. Het resultaat is toch een paar nieuwe leden! Graag wil ik de mensen van de activiteitencommissie en de barmedewerkers ook hartelijk bedanken. En natuurlijk van de hele vereniging die deze dag mogelijk maakten. Het is voor herhaling vatbaar.'

AVG censuur

Vliegert Quiz

Bij de eerste uitgave van De Vliegert Quiz op tweede paasdag waren er 50 deelnemers, waarmee de organisatie heel tevreden was. De Vliegert Wisselbokaal was de inzet van de strijd. Willem van Leerdam van de activiteitencommissie deed de inleiding. Vragen over Mierlo, De Vliegert en over 'van alles wat' passerden de revue voor de pauze. Daarna nog een ronde over foto's uit Mierlo en als afsluiting een ronde over muziek. Het team De Steunkousen werd winnaar met 74 punten. Mede dankzij de inzet van Bianca van Oeffel en huis-DJ Wim v.d. Biggelaar werd het een gezellige middag. Hierop komt een vervolg. Foto: Harrie v.d. Sanden.

AVG censuur

Jaap Veneman Erelid

Tijdens de ALV had de voorzitter een verrassing in petto voor Jaap Veneman: hem werd de titel van erelid verleend. Marie-José overhandigde Jaap de bijbehorende oorkonde met de opmerking dat hij lange tijd eigenlijk de 'directeur van De Kersenplukkers' was geweest. Jaap was onder andere actief als geluidstechnicus, redactielid, webmaster, computerdeskundige en lid van de activiteitencommissie. Annelies werd ook gehuldigd omdat zij het al die jaren goed gevonden heeft dat Jaap als tweede adres De Vliegert had. Jaap toonde zich aangenaam verrast door de benoeming tot erelid. Gelukkig zullen we hem nog vaak bij De Vliegert blijven zien want de geluidstechniek boeit hem zozeer dat hij hiermee voorlopig gewoon doorgaat. Ook de podiumverlichting heeft zijn interesse en aan de vernieuwing daarvan zal hij zeker zijn steentje bijdragen.

alv

Algemene Ledenvergadering

Woensdagmiddag 28 maart vond de ALV van De Kersenplukkers plaats. Ongeveer 100 leden waren aanwezig en vernamen de recente stand van zaken in de vereniging. Bestuurslid Mariet van Tilborg nam afscheid en werd door de voorzitter bedankt voor haar inzet. Gerard Goossens, die tussentijds was toegetreden tot het bestuur, werd met algemene instemming officieel benoemd.
Op bestuurlijk gebied valt te vermelden dat het voorstel voor een gemoderniseerd huishoudelijk reglement na een pittige discussie door de leden is aangenomen. Na de vergadering was er een gezellig samenzijn met een drankje, een hapje en muzikale begeleiding.

dansavond

Dansavonden 2018

Onze vaste DJ Wim van den Biggelaar staat garant voor bijzonder leuke en gevarieerde dansmuziek. Je kunt dansen in stijl maar ook inline of gewoon genieten van de muziek en de gezelligheid. De avonden zijn voor iedereen toegankelijk. Ze beginnen om 20.00 uur en duren tot 23.30 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is € 3,-. Denk eraan: vol is vol. Je kunt reserveren via tel. 0492-663436. Zie verder de evenementenkalender.

natuurlijkgoedmierlo

Natuurlijk Goed Mierlo

Drie leden van burgerinitiatief Natuurlijk Goed Mierlo hebben op 7 december j.l. een gesprek gehad met een delegatie van het bestuur van De Kersenplukkers. Hierin hebben de initiatiefnemers uiteengezet wat hun doelstellingen zijn. De voornaamste daarvan is om de gemeente te bewegen een onderzoek in te stellen naar het beter benutten van de gemeentelijke gebouwen. Verenigingen zouden gebaat zijn bij het inrichten van één centraal multifunctioneel centrum. Op 2 februari j.l. organiseerde de groep een discussieavond met besturen van de vele verenigingen die Mierlo rijk is. Hierbij waren De Kersenplukkers ook vertegenwoordigd.

sbgm

Discussieavond SBG-M

Op initiatief van Senioren Belangen Geldrop – Mierlo (SBGM) heeft op 13 november 2017 een discussieavond plaats gevonden tussen SBGM en een afvaardiging van zittende raadsleden. In een vriendelijke, zakelijke en constructieve sfeer heeft SBGM twee basisvragen voorgelegd aan de aanwezige politici. Lees hier het verslag.

bolletjewol

Handwerkclub

De handwerkclub onder leiding van Nellie Janssens is weer aan het opbloeien. Dat kun je zien aan de vitrine van de club die in de grote zaal hangt bij het toneel rechts. Kijk hier maar eens in dan kun je de leuke dingen zien die ze maken en ook verkopen. Er kan zelfs op bestelling gemaakt worden. Dit alles komt ook door een enthousiast breister en knutselaar die het leuk vind om de anderen nog beter te laten handwerken en iedereen helpt. Ze heet José. Nieuwe deelnemers zijn welkom en kunnen alle hulp krijgen om hun vaardigheden te verbeteren. Meld je aan bij Nellie Janssens of kom eens kijken op een dinsdagmiddag. Zie verder de pagina handwerken.

maasechokoor

Canta Classica ontmoet Maasechokoor

Op zondag 8 april organiseerde Canta Classica een optreden in de serie CC ontmoet. Ditmaal was het Maasechokoor uit Boxmeer te gast. Het gezelschap bestaat uit ruim 40 vijfenvijftigplussers en staat onder de enthousiasmerende leiding van dirigent en pianist Hans Terra.

AVG censuur

Tante Bella's Beautysalon

Op 8,9 en 10 maart speelde de toneelvereniging van De Kersenplukkers de door Henk Roede geschreven klucht Tante Bella’s Beautysalon. Zie verder onze pagina.

neildiamondmemories

Neil Diamond Memories

Op zaterdag 24 februari was er een topoptreden van Neil Diamond Memories. Zanger Marcel Smulders bracht, begeleid door zijn geluidsman, live liedjes ten gehore van Neil Diamond. Deze wereldster die vele Kersenplukkers zich nog herinneren van de jaren '70 is helaas niet meer actief maar Marcel eert hem door middel van zijn optredens op voortreffelijke wijze, zoals zaterdagavond is gebleken. Hij vond het zelf ook een erg leuke avond en wil best nog eens naar De Vliegert komen voor een vervolg. Voor degenen die nog even terug willen kijken hebben we een korte video-impressie. Klik op de afbeelding hiernaast om hem af te spelen.

AVG censuur

Jastoernooi

De 1e editie van het jastoernooi, georganiseerd door de activiteitencommissie zal de boeken ingaan als bijzonder geslaagd. De winst van het toernooi om de Christ Liebreks sr. Jastrofee (wisselbeker) kwam op naam van Willem van Leerdam. Een eervolle tweede en derde plaats waren weggelegd voor Ties van Hoof en Jos de Vos. Maar liefst 32 enthousiaste jasliefhebbers hadden zich ingeschreven voor de 1e editie van het jastoernooi 2018 dat plaatsvond op donderdag 25 januari. De organisatoren en de sponsors Wilma van de Kerkhof, Rein van Waaijenburg, Guusje Sanders en Jan Liebreks zorgden dat alle deelnemers huiswaarts keerden met een leuk prijsje. Gezien het succes en de positieve reacties kan het niet anders of de 2e editie van het jastoernooi komt er in 2019. (foto: Jos Lenssen).

kersenvlaaiconcert

Canta Classica Kersenvlaaiconcert

Canta Classica vierde het nieuwe jaar met een Kersenvlaaiconcert op 14 januari. Een half uur optreden, een lange pauze om gezellig met elkaar het nieuwe verenigingsjaar in te luiden en daarna nog een optreden van een half uur. Allemaal bedoeld om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met de prachtige klassieke muziek die Canta Classica weer iedere woensdagavond instudeert in de grote zaal van De Vliegert.