Werelddansen

werelddansenWie niet danst, kent het leven niet

Introductie

De werelddansclub is in januari 1978 door het verenigingsbestuur opgericht. Met name Christ Liebreks heeft zich destijds sterk gemaakt voor het werelddansen. Dat het een succes is geworden blijkt wel. De club is er nog steeds en danst elke week met veel genoegen.

Wat houdt het in?

Het woord werelddansen zegt het al: dansen door en voor het volk. Mensen hebben steeds hun gevoelens van vreugde, verdriet, religie of macht kenbaar gemaakt, ook in muziek en dans, soms individueel, maar meestal in groepsverband. Over de hele wereld is zo een rijkdom aan Werelddansen ontstaan. De muziek, de danspassen en de dansfiguren zijn voor een groot deel bewaard gebleven. Hierdoor is het mogelijk om oude Werelddansen nu nog uit te voeren. We dansen onder leiding van dansdocente Gemma Ehrismann. Op het repertoire staan dansen o.a. uit Rusland, Israël, Griekenland, Roemenië, Nederland, Duitsland en Amerika. Werelddansen is buitengewoon goed voor het lichamelijk en geestelijk welzijn. En we lachen heel wat af bij onze repetities.

Wanneer en waar?

Elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur in de Vliegert oefenen we de verschillende dansen en leren we er nieuwe dansen bij.

Contributie

De contributie bedraagt € 30,- plus € 5,- voor het lief en leed potje.

Bestuur

Onze coördinator is Annie Knoops. Als er iets te regelen is gaat dat even tijdens de koffiepauze. We houden geen vergaderingen.

Aanmelden

Als je interesse hebt om aan dit gezellige en gezonde volksvermaak deel te nemen loop dan eens binnen op een dinsdagmorgen rond 10.00 uur bij de Vliegert, waar je verdere informatie kunt verkrijgen. Je kunt ook bellen met onze organisatoren.

Voor alle leeftijden!

We hebben 20 actieve leden waaronder ook 80-plussers.

Werelddansen kon je gisteren
Werelddansen kun je nu
Werelddansen kan je morgen