Mondharmonicaclub

mondharmonicaIntroductie

De Mierlose Mondharmonicaclub De Vliegerbloazers is een club van senioren, onderdeel van de Mierlose Senioren Vereniging De Kersenplukkers en bestaat sinds januari 1998. De club telt ongeveer 20 leden met gezamenlijk een ruime ervaring in het bespelen van de mondharmonica.

 

Doel

Ons doel is allereerst ontspanning en gezelligheid te bieden voor de leden die graag mondharmonica spelen, maar tevens hun gezamenlijk spel en optreden verder te verbeteren tijdens de wekelijkse repetities. Graag treden wij op in Verzorgingshuizen, KBO-afdelingen en de Rode Kruisbungalow om gezellige ontspanning te bieden met herkenbare melodieën.

 

Wanneer en waar

Wij repeteren elke vrijdagochtend om 9:30 in de kleine zaal van De Vliegert.

 

Samenstelling

De groep speelt voornamelijk op diatonische tremolo mondharmonica's en wordt door een toetsenist muzikaal begeleid. De club wordt ondersteund door dirigente Trees Asmussen.

 

Optredens

Regelmatig wordt de groep in de omgeving gevraagd een optreden te verzorgen onder het motto 'ouderen spelen voor ouderen' met het doel een paar uurtjes ontspanning te brengen. Ook buiten de regio hebben we succes, zoals een optreden op de Rode Kruisboot in Nijmegen en in een grote seniorenflat in den Haag. Ook verzorgden we een drietal optredens op de KBO Seniorenbeurs in Veldhoven voor een zaal met ruim 250 aanwezigen. Daarnaast werden optredens voor de schooljeugd in Mierlo met een uiteenzetting over de mondharmonica en een optreden op de kerstmiddag heel enthousiast ontvangen en waren ze geweldig leuk om te doen.

 

Repertoire

We hebben een ruim een repertoire van bekende melodieën die stemming brengen en eventueel meegezongen kunnen worden, zoals: Rode Rozen, Tulpen uit Amsterdam, Du Schwarzer Zigeuner, Ik droom van Brabant, Sarina, Adio Visser, Ganz im Weiss, etc.


Aanmelden

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Heb je interesse neem dan contact met ons op via tel. 0492-662503 of kom eens kijken bij onze repetitie.

 

Mondharmonicaspel als therapie

Mondharmonica spelen kan een muziektherapie zijn voor mensen met astma, COPD en andere luchtwegaandoeningen.
TV Noord-Holland besteedde een item in het TV-Journaal van 14 februari 2005.
Er stond een artikel betreffende het koffieconcert 2006 in Eindhovens Dagblad met de titel 'Mondharmonica spelen is gezond'.

 

Optreden tijdens de NOVAM Mondharmonica ontmoetingsdag

Op 24 november 2007 traden verschillende Mondharmonicagroepen op en werden kritisch beoordeeld door een van de beste Mondharmonicaspelers uit Nederland. Onze beoordeling luidde kort samengevat: 'Een vrolijk en overtuigend optreden. De speelvreugde spat eraf, bravo. Een groot compliment voor de keyboard speler met een zeer functionele en leuke begeleiding'. We zijn bijzonder trots op dit rapport. Klik hier voor het gedetailleerde rapport.