Fietsclub De Vliegert-Trappers

Fit door Fietsenjongen op fiets

 

Wanneer ontstaan?

Een oproep in het nieuwsbulletin leverde heel veel enthousiaste reacties op. Op 30 september 2008 tijdens een bijeenkomst is besproken wat de verwachtingen van eenieder waren. De club is met zo'n 40 deelnemers gestart en heeft nu ruim 60 leden.
Tijdens het jubileumfeest werd bijna unaniem de nieuwe naam van de club gekozen: De Vliegert-Trappers.

 

Wat houdt het in?

Wekelijks vertrekt twee maal een groep vanaf de Vliegert, tenzij het weer al te regenachtig of koud is. We rijden een route tussen de 25-35 km met onderweg een of meer korte stops. Daarnaast worden in het seizoen een aantal routes gepland die langer zijn: ongeveer 50-65 km maar dan gaan we er een hele dag op uit. Onderweg zijn er natuurlijk meerdere stopplaatsen.

Fietsen is buitengewoon goed voor je lichamelijke conditie. Maar ook de onderlinge contacten en de gezelligheid vinden we heel belangrijk. Dus pauzeren we onderweg, zo mogelijk bij een terrasje. En na afloop kunnen we nog even napraten in de Vliegert.

 

Wanneer en waar?

We hebben twee groepen. Elke maandagmiddag en woensdagmiddag rijdt een groep een route route onder leiding van een routeleider. We vertrekken om 13.15 uur precies vanaf de Vliegert. Gedurende het seizoen is er ook een aantal dagtochten. Deze starten om 10.00 uur vanaf de Vliegert.

 

Seizoen

We starten de fietstochten in de week nadat de zomertijd is ingegaan en stoppen de week voordat de wintertijd ingaat dus gedurende de wintertijd wordt er niet gereden.
Dat neemt niet weg dat enkele of meer enthousiaste leden op eigen initiatief samen afspreken en op de fiets erop uit trekken.

 

Fietsroutes

De meeste tochten worden door Jan Klaus gemaakt en gecontroleerd in samenwerking met Gerrit van de Boogaard, die ook vrijwel alle routes voorrijdt. Voor het fietsclubseizoen is een programma van tochten samengesteld. Klik op de afbeelding van de fietser om het programma te bekijken. Gedurende het winterseizoen wordt dit vernieuwd.

Het is de bedoeling de gereden routes maar ook nieuwe leuke routes in een map op te slaan zodat leden daar gebruik van kunnen maken. Iedereen die suggesties voor fietsroutes en/of afstappunten heeft vragen we om deze aan Jan Klaus of Gerrit van de Boogaard door te geven. We nemen ze graag op.

 

Zelf routes samenstellen

Op internet zijn heel veel routes te vinden. Echter er zijn er weinig die in Mierlo starten en eindigen. Maar aan de hand van de knooppuntenkaart zijn ze heel eenvoudig te maken. Nog eenvoudiger is het op de site:  www.nederlandfietsland.nl/fietsrouteplanner/

 

Bestuur

Een bestuur is er niet maar de leiding is in handen van:
Jan Klaus: coördinator
Gerrit van de Boogaard: administrateur

 

Nieuwe leden zijn van harte welkom

Ook zin om bij de fietsclub te komen? Dat kan! Meld je eerst even aan bij de Bar van De Vliegert.
Voor meer informatie: neem contact op met de leiding. We houden rekening met de mogelijkheden van de groepsleden. De routeleider rijdt voorop en houdt een snelheid van ongeveer 15 km per uur aan. Ook hebben we meestal een aantal stopplaatsen.

 

Jubileumfeest

Met de ingang van de wintertijd sluit de fietsclub het seizoen af met een feestavond. De fietsclub bestond eind 2013 meer dan 5 jaar, reden voor een jubileumfeestje. Met een optreden van de Bahama's, met een quiz "Ik hou van Mierlo", een heerlijke buffetmaaltijd, muzikale ondersteuning door Leo van Hoof (accordeon) en een prijsuitreiking was het een bijzonder geslaagd feest volgens de leden.
Ter gelegenheid van dit jubileum is een DVD gemaakt die tijdens de verenigingsmarkt in de Vliegert is vertoond. Er zijn foto's gemaakt van de feestavonden aan einde van het seizoen, van de fietstochten en het jubileum. Bekijk de foto's (met dank aan Piet van Stratum).